להצליח בראיון טלפוני

שלחתם קורות חיים, הם עברו את הסינון הראשוני וכעת עומדות לרשותכם בערך חמש דקות להרשים את המראיין.
מדובר בראיון עבודה לכל דבר, שמטרתו להעניק למראיין רקע נוסף עליכם, מושג לגבי הדמות שעומדת מאחורי הרזומה וההמלצות.

סביבת השיחה – תפסו אתכם במיקום רועש? עדיף לבקש מהמראיין לחזור אליו בעוד מספר דקות כי עדיף לדחות את השיחה מאשר לנהל אותה ברעש.

התייחסות, שפה, אינטונציה – התייחסו לשיחה ברצינות כמו לראיון עבודה ממשי וזכרו שבודקים אתכם גם בפרטים הקטנים ביותר. דברו בקול צלול, ברור, באדיבות ובנעימות. תנו למראיין להרגיש חשוב והקדישו לו את מלוא תשומת הלב.
דברו בשפה גבוהה, אך נסו להימנע משפה מתחכמת מדי. אל תהיו רשמיים מדי, אבל גם לא קלילים מדי או “חברמנים”. שימו לב שאתם מדברים עם אדם הנמצא כעת בעמדה שיפוטית כלפיכם.

היו מוכנים מראש – בתהליך חיפוש העבודה ישאלו אתכם שאלות שחוזרות על עצמן. כדאי להיות מוכנים מראש לשאלות בנוסח “מה תרצו לספר על עצמכם”, מה הרזומה שצברתם ושאלות סטנדרטיות כמו איזה תפקיד מעניין אתכם או לאיזה כיוון הייתם רוצים להתפתח בעתיד וכד’.
מומלץ להיות מעודכנים ולזכור לאן שלחתם קורות חיים, כדי שכשתענו לשיחה תדעו בדיוק באיזו חברה או תפקיד מדובר. אם תזכרו באיזו משרה מדובר, תוכלו לדעת מה כדאי לכם להדגיש בשיחה.

יש לכם שאלות? השיחה המקדימה לראיון עבודה מאפשרת לכם לדלות פרטים נוספים על המשרה ולבדוק אם המשרה אכן מתאימה לכם ואם אתם באמת מעוניינים בה. עם זאת, חשוב שלא להגזים בעומק השאלות ולא לחקור את המראיין – זה עלול לעלות לכם בזימון לראיון עבודה.

הביעו מוטיבציה! הניעו את השיחה לקראת המטרה, אמרו למראיין הטלפוני שאתם מאוד מעוניינים במשרה ושתשמחו להגיע לראיון עבודה. כדאי שגם יהיה לכם יומן בהישג יד כדי שתוכלו למסור בזמן אמת תשובה לגבי מועד הגעה נח לראיון עבודה.
מסמך זה נוסח בלשון זכר מטעמי נוחות והוא פונה לגברים ולנשים כאחד.

אהבתם? שתפו את המאמר

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן